Oplossingsgericht werken bij personen met een communicatieve beperking

Van het boek ‘Praktijkboek over oplossingsgericht werken & visualisaties bij mensen met een verstandelijke beperking’ zijn ondertussen bijna 2.000 exemplaren verkocht. Heel wat mensen gaan  actief aan de slag gingen met het oplossingsgericht werken en de visualisaties.  
Daar waar dit boek oorspronkelijk enkel bedoeld was voor deze doelgroep, blijkt ondertussen dat dit boek ook gebruikt wordt bij kinderen met of zonder verstandelijke of communicatieve beperking en eveneens in de psychiatrie.

Reden temeer om het boek grondig te herwerken en opnieuw uit te geven bij Gompel & Svacina.

Vanaf nu verkrijgbaar bij Gompel Svacina met heel wat materiaal dat je gratis kan downloaden.

Oplossingsgericht werken met ondersteunde communicatie vraagt heel wat training van de hulpverlener. Je moet je allereerst de oplossingsgerichte mindset eigen maken. Op een methodische en gestructureerde manier ga je daarbij met de cliënt in gesprek, zodat de cliënt zijn ‘eigen kracht’ versterkt.
Daarnaast moet je op zoek naar nieuwe communicatiemiddelen die dit gesprek eenvoudiger kunnen doen verlopen. Deze ‘ondersteunde communicatie’ komt goed van pas bij mensen met een verstandelijke beperking. Maar ook ruimer wordt deze manier van communiceren steeds vaker dankbaar gebruikt bij kinderen met of zonder communicatieve beperking of in de psychiatrie.
Voor de hulpverlener lijkt het een beetje op het leren communiceren in een andere taal en met een andere mindset. Dit boek helpt daarbij. Het biedt heel wat inspiratie en handvatten om oplossingsgericht met cliënten aan de slag te gaan.

De visualisaties in het boek zijn ook als download beschikbaar en op maat aanpasbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.