siwit

Digitale arbeidsinteressetest Siwit

De SIWIT is online test arbeidinteressetest.

De test bestaat uit een korte introductie waarin de bedienings-, help- en stop-knop worden uitgelegd

Vervolgens worden 150 foto’s getoond. Elke pagina in de test heeft dezelfde lay-out. In het midden van de pagina wordt één van de beroepsfoto’s weergegeven. Boven deze foto staat een duidelijke omschrijving van de handeling op de foto én de omgeving waarin de handeling wordt uitgevoerd

Links en rechts van de foto staat een groene smiley en een rode smiley met daaronder de tekst ‘leuk’ en ‘niet leuk’. Voor degene die moeilijk leest wordt zowel de omschrijving als de antwoordmogelijkheden ‘leuk’ en ‘niet leuk’ voorgelezen.

Het geluid kan desgewenst gedurende de test in- en uitgeschakeld worden.. De vormgeving van de test is simpel zodat ook de ondergrens van de doelgroep met de test kan werken en de kleuren zijn helder zodat de aandacht en concentratie van de jongeren voldoende wordt gestimuleerd

Als de SIWIT helemaal is ingevuld krijgt de begeleider van de kandidaat per e-mail een rapport met daarin een overzicht van de beroepsinteresses van de kandidaat. In de rapportage wordt vermeld welke beroepen er allemaal bij die interesse passen, en wat je ervoor moet kunnen, Bijvoorbeeld als een kandidaat lassen een leuk beroep lijkt, is het goed om samen met de begeleider te bespreken dat je daarvoor o.a. nauwkeurig moet kunnen werken. Zo kunnen begeleider en kandidaat samen kijken of er binnen de interesse die de SIWIT naar voren komen een beroep is dat goed past bij de competenties van de kandidaat. Je kan gratis gedurende een maand vijf proefversies aanvragen.

Meer info op de website van Stichting sterk in werk

Er bestaan reeds lang  een aantal testen om cliënten te helpen bij de keuze van een taak ifv begeleid werk, het vertellen over de werksituatie en het welbevinden op het werk. Een overzicht van alle testen op deze website plaatsen, zou ons te ver leiden maar wie interesse heeft, kan ons gerust via mail contacteren.

2 gedachtes over “Digitale arbeidsinteressetest Siwit”

  1. Beste,
    In het kader van mijn les Sociale Vaardigheden in het BuSo OV1 ben ik op zoek naar een arbeidsinteressetest. Onze leerlingen zijn schoolverlaters en zij kunnen via ons een Sociaal Maatschappelijke Training(stage) volgen, ter voorbereiding op het begeleid werken.
    Soms weten ze niet goed waar hun interesse naartoe gaat. Zo een test zou een geschikt hulpmiddel zijn om te bekijken in welke richting we moeten zoeken.

    1. Beste, er bestaat een nieuwe arbeidsinteresse test online . In de toekomst beter je vraag via mail stellen om sneller antwoord te krijgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.