Boekje ondesteuning bieden aan mensen met dementie voor personen met een verstandelijke beperking

Ondersteuning bieden aan personen met dementie

Heel lang geleden maakte  ik kennis met het boekje “ Hij kan er niets aan doen” een niet gepubliceerde uitgave van Borgerstein . Het boekje was bedoeld om mensen met een licht verstandelijke beperking voor te lichten over de ziekte van Alzheimer.  Deze uitgave inspireerde mij om samen met Bart Serrien en Kathleen Droogendijk deze brochure tot stand te brengen met Sclera pictogrammen . We hopen dat dit boekje gebruikt  kan worden om cliënten vorming te geven rond dementie zodat de cliënt kan leren begrijpen waarom zijn huisgenoot veranderend gedrag vertoont omwille van zijn dementie.

Wij zijn er van overtuigd dat het voor huisgenoten niet altijd evident is om samen te leven met een persoon met een verstandelijke beperking en dementie . Huisgenoten merken dat er met hen iets aan de hand is en dat zij plots anders doen dat dat wat ze gewend zijn. En ook al kunnen ze hun gedrag niet altijd begrijpen , toch willen ze vaak weten hoe dit komt.

Je kan deze brochure gratis downloaden met de unieke code die je terug vindt in het boek “ondersteunend communiceren: werken met visualisaties”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>