Oplossingsgericht werken bij personen met een verstandelijke beperking

Het praktijkboek over oplossingsgericht werken en visualisaties bij personen met een verstandelijke beperking inspireert en geeft handvatten om oplossingsgericht aan de slag te gaan. Het gebruik van visualisaties helpt hierbij. De voorbeelden in het boek kunnen op maat worden aangepast.

Het boek is gevisualiseerd met Sclera-pictogrammen en bevat een unieke code waarmee je alle bijlagen in kleur kan downloaden. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten tonen we een aantal voorbeelden van het gevisualiseerd materiaal zoals de schaalvraag, de wondervraag , werken met complimenten en de 15 stappen van Kid’s Skills van Ben Furman.

Het boek kan je bestellen bij Garant uitgeverij.

Voor wie meer wil weten over oplossingsgericht werken bij personen met een verstandelijke beperking en hoe je gesprekken kan ondersteunen met visualisaties, bieden we ook vorming op maat aan.

Over de auteur(s):

Chris De Rijdt, bachelor in de orthopedagogiek, is praktijklector aan de Hogeschool Gent, Faculteit Mens en Welzijn. Ze werkte voordien als begeleidster/groepschef bij mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met gedragsproblemen.

Bart Serrien is de bezieler en de ontwerper van de Sclera-pictogrammen. Sclera,  biedt ondersteuning aan uiteenlopende doelgroepen door het ontwerpen van pictogrammen en vorming op maat rond het gebruik van pictogrammen.

Chris Van Dam is staflid van het Korzybski Instituut in Brugge en praktijklector aan de Hogeschool Gent. Hij is vooral actief als coach, supervisor en trainer

Een gedachte over “Oplossingsgericht werken bij personen met een verstandelijke beperking”

  1. Beste, de code staat vooraan in het boek .. bij bijlage vind je de website waar je ze gratis kan downloaden. Zoals aangegeven op de website best mailen naar chrisderijdt@gmail.com zodat je sneller een antwoord op je vraag kan krijgen.
    Van zodra het boek ‘ondersteunend communiceren : werken met visualisaties’ verkrijgbaar is bij Gompel&Svacina eind 2021 zal dit gevisualiseerd materiaal ook gratis aangeboden worden op hun website zodat het werkveld hier makkelijker gebruik van kan maken. Houd dus zeker de release datum van dit boek in de gaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.