Op stap

‘Op Stap’ biedt op een aantrekkelijke wijze een leermethode aan waarin de autonomie van de cliënten wordt vergroot op het gebied van persoonlijke verzorging en huishoudelijke vaardigheden. De methode is breed inzetbaar en kan worden aangeboden door iedereen die zich er bekwaam voor voelt, zoals ouders, begeleiders, scholen of zorginstellingen.

‘Op Stap’ heeft 16 werkkaarten waar visualisatie centraal staat. Iedere werkkaart bevat foto’s over het uitvoeren van de vaardigheid. De foto’s worden ondersteunt door korte zinnen voor uitleg. De werkkaarten zijn in drie niveaus opgesteld. Er zit bij iedere werkkaart een begeleiderkaart gevoegd waarop beschreven staat wat er van de begeleider verwacht wordt aan extra uitleg.  De kaarten zijn verdeeld over persoonlijke verzorging en huishoudelijke vaardigheden zoals jezelf wassen, stofzuigen, thee zetten, boterham klaarmaken, vaatwasser in- en uitruimen en nog meer.

Op Stap’ is een praktisch hulpmiddel voor begeleiders van (jong)volwassenen met een (matig) verstandelijke beperking die zich graag willen en kunnen ontwikkelen op het gebied van de zelfredzaamheid in de praktijk. Naast dat het voor deze doelgroep geschreven is kan het ook gebruikt worden voor kinderen die graag vaardigheden willen leren op het gebied van de persoonlijke verzorging en zelfredzaamheid binnen het huishouden.

Te verkrijgen bij Graviant

https://www.graviant.nl/op-stap-basisset.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.