Ondersteunde communicatie en visualisaties

Het nieuwe boek is er en werd gedoopt met als titel “ Ondersteunde communicatie met visualisaties.  Voortaan uitgegeven door Gompel&Svacina uitgevers dus niet alleen in een nieuw jasje gestoken maar ook herwerkt door er op vraag van het werkveld een aantal hoofdstukken aan toe te voegen. ‘ Kernwoordenschat en modeleren ( geschreven door Modem), visualisaties in het onderwijs, visualisaties bij personen met ASS en ondersteunende communicatie bij personen met dementie.

Het is boek is vanaf vandaag 3 december 2021 verkrijgbaar aan 24,50 euro.

Sinds het eerste boekje “werken met visualisaties” dat voor het eerst het daglicht zag in 1999  is er heel wat gebeurd op vlak van ondersteunde communicatie en werken met visualisaties. Er zijn heel wat nieuwe producten verschenen en de vraag naar uitgewerkte initiatieven naar aanleiding van bepaalde thema’s nam alsmaar toe. De hoofdstukken ‘ Werken met visualisaties en ondersteunde communicatie – Totale communicatie en het communicatieprofiel – Visualisatie vormen en visualisaties maken – Pictoselector  – visualiseren bij laagtaalvaardige en het visualiseren van een bewonersvergadering ‘ bleven behouden.  Opnieuw wordt er veel aandacht besteed aan nieuw beschikbaar materiaal.

De bijlagen ‘Het communicatieprofiel van Kudding en Partners én Blokhuis & Van Kooten, de brochure ondersteuning bieden aan mensen met dementie, de bundel sociale vaardigheden gevisualiseerd met Pictoselector,  een voorbeeld van een ondersteuningsplan, de kwaliteitsdomeinen van Schalock , hoe geweld voorkomen , brochure naar de dokter en hoe je zelf een eenvoudig communicatieboekje kan maken’ kan je gratis downloaden en afdrukken via de website van de uitgever: www.gompel-svacina.eu/product/ondersteunde-communicatie-met-visualisaties waar je tevens de inhoudsopgave en het voorwaard kan inkijken.

Dit boek is een welkome steun voor iedereen die efficiënt wil communiceren. Het richt zich met name tot professionals in de zorg, in het onderwijs en in de ouderenzorg. Ook familie en mantelzorgers van personen met een communicatieve beperking hebben baat bij deze kennis van ondersteunde communicatie.

Het blijft voor mij een groot vraagteken waarom er zo weinig gevisualiseerd materiaal gedeeld wordt . Ook jij hebt wellicht heel wat zelfbedachte of bestaande systemen dus ik blijf een warme oproep doen om ook jouw gevisualiseerd materiaal te delen via chrisderijdt@gmail.com zodat dit boekje vervolledigd kan worden.

Ondersteunde communicatie met visualisaties – Gompel&Svacina (gompel-svacina.eu)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.