Betaprenten

Beta werd opgericht door personen die actief zijn in het bijzonder onderwijs. Hun eerste bedoeling was een goed prentensysteem en een handig hulpmiddel te hebben om prenten snel en efficiënt op te roepen.

Op hun vernieuwde website noemen zij en zou BeTa – naar analogie met een tekstverwerker – een prentenverwerker omdat je als gebruiker op een vlotte manier prenten kan ordenen en schikken naar eigen zin, in een zelf gekozen formaat en er al dan niet tekst aan toevoegen .

Met de prenten kan je alle kanten op voor het maken van dagschema’s , communicatiekaarten, werkschema’s, menu’s, situatieprenten en taaloefeningen Zie

Het oproepen van een prent kan bovendien op op verschillende manieren gebeuren : door het woord in te tikken ,  door de prent op te zoeken op basis van de klank of woordeloos op te sporen via een  20-rubriekenstamboom

De 3500 BeTa prenten zijn  beschikbaar is zwart-wit, in kleur of afgelijnd en kunnen gemakkelijk opgeroepen worden in het Nederlands, het Frans en het Engels . Je kan eigen foto’s of prenten toevoegen. Gemaakte oefeningen kan je op gelijk welke pc afspelen zonder dat je het BeTa-programma nodig hebt. Naast hun eigen Beta pictogrammen bevat het systeem ook officiële pictogrammen en Bliss-symbolen. Je kan een aantal prenten  nu ook in kleur en zwart wit gratis digitaal downloaden op hun website. .

Voor meer informatie verwijzen we graag naar de website https://www.betasymbols.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.