visitaal

Visitaal pictogrammen

Visitaal pictogrammen (ook wel bekend onder de oude naam Vijfhoek Pictogrammen) worden vooral in Nederland gebruikt. De 1400 vierkante afbeeldingen met een witte figuur op een zwarte achtergrond  zijn geschikt voor iedereen die extra visuele ondersteuning nodig heeft bij dagplanning en communicatie: mensen met een (licht-) verstandelijke beperking, personen met ASS, laaggeletterden en mensen met een niet aangeboren hersenafwijking: niet alleen in de thuissituatie maar ook in de (jeugd-)zorg en het speciaal onderwijs zijn deze heldere en eenvoudige pictogrammen populair. Ze zijn verkrijgbaar op kartonnen Pictokaartjes of als online softwarepakket: met Pictostudio kun je op de PC zelf pictogrammen bewerken, beheren en uitprinten.

Pluspunt is dat je een kennispakket gratis kan downloaden  zodat je zelf deze pictogrammen kan uitproberen.

Vanaf 2019 is Stichting Visitaal opgeheven en worden de pictogrammen en producten van Visitaal ontworpen en ontwikkeld door Nico den Dulk, ontwerper van Spelpartners.

Naast de Visitaal-pictogrammen ontwikkelt en ontwerpt Spelpartners leermiddelen, trainingsspellen, en communicatiematerialen dus ga zeker een kijkje nemen op hun website.

Meer info op https://www.spelpartnershop.nl

Heel wat gebruikers gaan ervan uit dat de pictogrammen die in de Pictogenda gebruikt worden, Visitaal pictogrammen zijn. Dit is echter niet het geval – de vorm- en stijlkenmerken zijn immers verschillend. Anderen verwarren deze pictogrammen dan weer met de pictogrammen van Sclera.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.