Werkportfolio

WerkPortfolio

Voor wie op zoek is naar een goede uitgave rond het aanleren van praktische vaardigheden is dit aan aanrader .

De WerkPortfolio lesmethode profiteert van het feit dat veel leerlingen visueel zijn ingesteld. Alle recepten, technieken of vaardigheden worden stap-voor-stap met duidelijke kleurenfoto’s uitgelegd. Op alle foto’s, die zijn genomen vanuit het gezichtspunt van de leerling, zijn alleen de voor die specifieke handeling benodigde ingrediënten en/of materialen afgebeeld. Bij iedere foto staat een korte tekst in het ook voor dyslectici goed leesbare lettertype Verdana. Verwarring is hierdoor uitgesloten, waardoor iedere leerling geconcentreerd en met plezier zelfstandig leert koken.

 

Na de introductie van WerkPortfolio PRO Horeca in 2005 ging het snel met WerkPortfolio. Elk jaar verschenen er meer dan drie nieuwe lesmethoden o.a. voor horeca, zelfstandig koken, professionele bakkerij, kantine-catering, zelfzorg, zelfredzaamheid, techniek en detailhandel. De lesmethoden worden veel toegepast op het ZMLK, ZMOK, praktijkonderwijs, bij daginstellingen, VMBO scholen, binnen het ROC en zelfs in België op de BuSo’s. Meer informatie staat op www.werkportfolio.nl.

Ga zeker een kijkje nemen op hun website http://werkportfolio.nl    of https://www.werkportfolio.nl/service/gratis-demos en schrijf je in voor hun nieuwsbrief  waardoor je meteen gratis een aantal voorbeelden kan gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.